Előfizetői tartalom

Megakadt az inflációcsökkenés - hogyan tovább?

Portfolio
Kissé megváltozott a piaci szereplők inflációval kapcsolatos várakozása, a portfolio.hu felmérése szerint ma már az elemzők nem várják, hogy júniusban tovább folytatódott a pénzromlás ütemének mérséklődése. Az idei és a jövő év végi inflációs konszenzus is minimálisan emelkedett az egy hónappal ezelőtti felmérésünk eredményéhez képest. Az elemzők jelzése szerint június a fogyasztói árak szempontjából viszonylag "csendes" hónap volt, az ősziek azonban főként az élelmiszerek miatt már hozhatnak némi izgalmat, illetve változást az eddig gondolt dezinflációs pályában.

Májusban 8.5%-os volt a fogyasztói árak átlagos drágulási üteme éves összevetésben és a portfolio.hu mai felmérésében hasonló érték adódott júniusra is. Ez abból a szempontból kis meglepetés, hogy a piac a márciusi 9%-on való tetőzés után óvatos, de folyamatos inflációlassulásra számított. A KSH szerdán reggel 9 órakor teszi közzé a júniusi tényadatokat.Az elemzők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés