Előfizetői tartalom

Gyurcsány: fokozódik a feketegazdaság elleni harc

Portfolio
Az ellenőrzések számának növelését, illetve szigorítását várja a miniszterelnök a vám- és az adóhatóság, az egészségbiztosítási pénztár és a munkaügyi felügyelőség vezetőitől - derült ki a ma délelőtti tárgyalások után. Gyurcsány Ferenc a múlt pénteki kormányülés, illetve a mai megbeszélések tapasztalatai alapján kiemelte, hogy látszanak a 2005 óta megtett intézkedések hatásai a magyarországi feketegazdaság visszaszorítására. Ez a fellépés folytatódni, sőt fokozódni fog 2010-ig, mely a rendelkezésre álló (emberi) erőforrások bővítésével valósul meg - jelezte a kormányfő.

Amint a múlt pénteki kormányszóvivői sajtótájékoztatón Veres János pénzügyminiszter jelezte, hazánkban a feketegazdaság mérete mintegy 4000 milliárd forintot tesz ki évente. Ez azt jelenti, hogy nagyságrendileg 1000 milliárd forinttól esik el az államkassza adó és járulékbevételek formájában. A kormányfő a mai sajtótájékoztatón az MTI beszámolója szerint elmondta:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés