Előfizetői tartalom

Vártnál több új munkahely, stagnáló munkanélküliség az Egyesült Államokban (3.)

Portfolio
132 ezer új nem mezőgazdasági munkahely jött létre júniusban az Egyesült Államokban, mely a várt 120 ezer körüli mértéket kissé meghaladja, és a gazdaság egészséges munkahelyteremtő képességére utal. Ezt csak megerősíti az a tény, hogy az áprilisra és májusra eddig közzétett adatokat ma összességében 75 ezerrel felfelé módosította a Munkaügyi Minisztérium. A munkanélküliségi ráta a várakozásoknak megfelelően már a harmadik egymást követő hónapban 4.5%-on, azaz közel 6 éves mélyponton maradt. Az órabérek havi szinten 0.3%-kal emelkedtek, összhangban a várakozásokkal, de lassabb ütemben, mint a felfelé módosított májusi 0.4%-os ráta. Éves szinten 3.9%-kal emelkedtek az órabérek. A heti ledolgozott munkaórák száma 33.9 órán stagnált júniusban.

A foglalkoztatottság-bővülés ágazati megoszlását általánosságban nézve kedvező képet kapunk. A szolgáltató szektor a májusi 199 ezer után júniusban 135 ezer új állást teremtett, a kormányzat tavaly szeptember óta nem látott mértékű, 40 ezres létszámbővülést mutatott. Az építőipar 12 ezer új állást teremtett, elsősorban a kereskedelmi célú ingatlan-beruházások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés