Előfizetői tartalom

Csempészet, hamisítás, feketézés - milyen eredményeket ért el ezek visszaszorítására a kormány?

Portfolio
Jelentős eredményeket ért el a kormány a feketegazdaság visszaszorítása érdekében a különböző területeken tett intézkedéseivel - érzékeltette a mai kormányszóvivői sajtótájékoztatón Veres János. A pénzügyminiszter a mai kormányülésen ismertette azt az összegző dokumentumot, amely többek között a szigorúbb adóügyi, jövedéki és munkaügyi ellenőrzésekkel kapcsolatos eredményeket foglalta össze. Veres emlékeztetett, hogy a legutóbbi kutató felmérések alapján a feketegazdaság aránya Magyarországon a GDP mintegy 17-18%-a, azaz több mint 4000 ezer milliárd forint. A pénzügyminiszter jelezte: a kormány továbbra is fenn kívánja tartani a szigorú ellenőrzéseket az országhatárok mentén a csempészet, illetve az üzemanyaghamisítás visszaszorítása érdekében.

Egy 2005-ös felmérés alapján a hazánkban forgalomba hozott dohányáru 30%-án nem magyar zárjegy volt, de a szigorúbb ellenőrzések hatására ez 2007 tavaszára 10% alá csökkent. Az üzemanyagoknál a magyar szabványokon kívül eső üzemanyag-volumen 50% körüli volt (pl. kéntartalom eltérése az Ukrajna felőli csempészet intenzitását jelezte). Mostanra a szabványtól eltérő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés