Előfizetői tartalom

Mennyire zavarhatnak be a 2010-es választások az eü-biztosítói modellváltásba?

Portfolio
Miután a Fidesz alelnöke egy hétvégi nyilatkozatában egyértelműsítette: kormányra kerülése esetén az ellenzéki párt határozott szándéka a több-biztosítós rendszer "visszacsinálása", a kormánynak számolnia kell azzal, hogy a biztosítók erősen mérlegelik, hajlandóak lesznek-e egyáltalán szerepet vállalni az állammal közösen megalapítandó egészségbiztosítókban - hívja fel a figyelmet az Index.hu. A magánbiztosítóknak ezen forgatókönyv mellett azt is mérlegelniük kell, hogy aki most nem vág bele az üzletbe, az akár 10-15 évre kimaradhat az egészségbiztosítási piacról.

A Fidesz felőli üzenet kalkulálható politikai kockázatot jelent, ami a biztosítók beáraznak a szerződésükbe - mondta internetes laptársunknak Bartók János, az Aviva Életbiztosító Zrt. vezérigazgatója. A beárazás az eddigi információk szerint ez - legalábbis kezdetben - nem azt jelenti majd, hogy a magasabb kockázati költségeket, az elmaradt hasznot az ügyfelekre hárítják....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés