Előfizetői tartalom

Meglepően kedvező amerikai munkaerőpiaci adat érkezett

Portfolio
A várt 100 ezer körülivel szemben 150 ezer új munkahely jött létre júniusban a magánszférában az ADP foglalkoztatási jelentés szerint. Abból kiindulva, hogy havonta a köszféra 20-25 ezer új állást teremt, a hatodik hónapban összesen 175 ezer körüli új, mezőgazdaságon kívüli munkahelybővülési adatra lehet számítani. A megerősítésre holnap fél háromig, a kormányzati munkapiaci jelentésig várni kell.

Az első 5 hónapban a mezőgazdaságot leszámítva havonta átlagosan 133 ezerrel bővült az új munkahelyek száma az USA-ban. Az ADP jelentés mai adatából és a közszféra szokásos havi munkahelyteremtő képességéből 175 ezer körüli adat jöhet ki, szemben a piac által várt 120 ezerrel. A mai ADP-jelentés tehát pozitív meglepetést vetít előre holnapra, és egyúttal az amerikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés