Előfizetői tartalom

Ma BoE és EKB kamatdöntések - mire számíthatunk?

Portfolio
Ma előbb a Bank of England 13 órakor, majd háromnegyed órával később az Európai Központi Bank is közzéteszi kamatdöntését, illetve utóbbi elnöke fél háromtól sajtótájékoztatón is indokolja a lépést és a kilátásokról is szót ejt. A piaci várakozások szerint a BoE döntéshozói újabb 25 bázisponttal hat éves csúcsra, 5.75%-ra emelhetik a szigetország irányadó rátáját, míg az EKB esetén a ma még változatlanul 4.00%-on maradhat a kamatszint. Ennek ellenére érdemes lesz fél háromkor figyelni, mert a várakozások szerint Jean-Claude Trichet szavaival "előkészíti" a szeptemberi, vagy kisebb eséllyel az októberi újabb monetáris szigorítást.

A Bank of England döntéshozói nagy valószínűséggel tavaly augusztus óta már az ötödik monetáris szigorítást hajthatják végre ma. A júniusi kamatdöntéskor az elnökkel együtt már négyen kamatemelésre voksoltak, de többségi döntéssel akkor még 5.5%-on maradt a ráta. A mai kamatemelés a viszonylag kedvezőtlen inflációs kilátásokkal függ össze. Az Európai Központi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés