Előfizetői tartalom

Két törvénytervezetet is visszadobott Sólyom László a T. Háznak

Portfolio
Megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek az állami vagyonról, valamint a települési önkormányzatok többcélú kistérségi társulásáról szóló törvényt is Sólyom László - jelentette be a köztársasági elnök tegnap. Az államfő a közlemény szerint a vagyontörvényben azt kifogásolja, hogy az állami vagyonkezelő holdingot irányító Vagyongazdálkodási Tanács a törvénnyel olyan hatáskörök gyakorlására kap felhatalmazást, melyek a mindenkori kormány felelősségi körének lényegéhez tartoznak. Emellett azzal sem ért egyet Sólyom, hogy a tanács tagjai hat éves, azaz a parlamenti ciklusokon túlnyúló mandátumot kapnának és csak alkalmatlanság vagy kötelességszegés esetén lennének elmozdíthatók.

Az államfő szerint nem a parlamenti ciklusokhoz igazodó tisztségek létrehozása csak akkor indokolt, ha kormánytól független, alkotmányos intézmények jönnek létre; a kormányzati felelősség körébe tartozó hatáskörök esetén azonban nem elfogadhatóak - olvasható a közleményben. A vagyongazdálkodási törvényt júniusban fogadta el a T. Ház és annak alapján július 15-ével...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés