Előfizetői tartalom

Tetőzik az eurózóna gazdasága

Portfolio
Júniusban enyhén jobban mérséklődött a gazdasági bizalom az eurózónán belül, mint azt az előrejelzések alapján a piac várta, ugyanakkor ez annak köszönhető, hogy a májusi adatot felfelé korrigálták. Júniusra a teljes bizalmi index 111.7 pontra került, ami megegyezik a konszenzussal, a megelőző havi adat pedig 112.1 lett, ez 2001 óta a második legmagasabb érték. A részmutatók szinte egytől egyig enyhén mérséklődtek, az adatok arra utalnak, hogy az eurózóna gazdasága tetőzik.

A májusi erős adatokat követően olvadt az optimizmus az eurózóna gazdaságát tekintve, a inflációs várakozások pedig emelkedtek. Az almutatók többsége 1-2 pontos mérséklődést jelez, mérséklődött ennek megfelelően az üzleti és fogyasztói bizalom is. A termelők értékelése szerint az értékesítési árak emelkedtek júniusban, a indikátor 14 pontra emelkedett a májusi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés