Előfizetői tartalom

Beragadt az európai infláció - hogy lesz ebből kamatemelés?

Portfolio
Várakozásoknak megfelelően 1.9 százalékon maradt az eurózóna árdrágulási üteme júniusban az Eurostat gyorsbecslése szerint, ezzel négy hónapja változatlan az infláció. A stabilan maradó index azt is jelenti, hogy utoljára tíz hónapja volt magasabb az infláció, mint az európai jegybankárok által meghatározott kritikus kétszázalékos érték.

Az Eurostat gyorsszámai nem tartalmaznak sem termékköri bontást, sem havi adatokat, így pontosan nem lehet tudni, milyen folyamatok állnak a háttérben. Az elemzők szerint, ahogy a headline mutató, a bontás sem változhatott túlságosan a megelőző hónapokhoz képest.Utoljára 2006 októberében járt az EKB által kívánatosnak tartott szint felett az infláció. Ám ez nem jelenti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés