Előfizetői tartalom

Állam húzza az építőipart az USA-ban (2.)

Portfolio
Meglepően erős költést jelentettek az amerikai ingatlanszektorban májusra. Az építkezési kiadások 0.9 százalékkal emelkedtek az év ötödik hónapjában, ami 2006 februárja óta a legmagasabb érték. A növekedés a közszférában tapasztalható 4.1 százalékos megugrásnak köszönhető, a lakóingatlanok esetében továbbra is lefelé mutat a trend.

A magán nem lakócélú ingatlanok esetében a kiadások májusban 2.7 százalékkal emelkedtek, lakosság ingatlanra fordított költése ugyanakkor 0.8 százalékkal esett vissza májusban. Ez utóbbi továbbra is gyenge ingatlanpiacot jelez.A piacot kissé meglepték az adatok, a konszenzus a teljes kiadási bővülésre 0.2 százalék volt. Igaz, a kép nem igazán változott, a lakócélú ingatlanok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés