Előfizetői tartalom

Ma amerikai GDP érkezik (előzetes)

Portfolio
Ma az első negyedéves amerikai GDP-növekedés második felülvizsgált becslését teszik közzé fél háromkor, illetve ezzel párhuzamosan a legfrissebb heti munkapiaci statisztikákat. Este záródik a Federal Reserve Nyíltpiaci Bizottságának két napos ülése, melyen a kamatokról döntenek. A piac fókuszában inkább ez utóbbi lehet, a fél hármas adatok így is kelthetnek mozgást az árfolyamokban.

Az előzetes (tehát egyszer már felülvizsgált) adatok szerint az amerikai gazdaság negyedéves évesített növekedési üteme az év első három hónapjában 0,6 százalék volt. Ez 2002 vége óta a leglassabb tempót jelenti. Az elemzők szerint a végleges becslésben 0.8 százalékosra módosítják majd a növekedést, ami továbbra is több, mint négy éves minimumot jelent.A heti elbocsátásokra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés