Előfizetői tartalom

Kovács László: év végéig elfogadható a szolgáltatások áfa-fizetésének uniós szabálya

Portfolio
Év végéig elfogadásra kerül az a szabályozás, amely szerint a szolgáltatások utáni áfát a nyújtásának helyével szemben (jelenlegi helyzet) a szolgáltatás igénybe vételének helye szerinti kell megfizetni - többek között ezt jelezte mai budapesti előadásában Kovács László. Az Európai Unió adóügyi biztosa az APEH fennállásának 20 éves évfordulója alkalmából rendezett konferencián ezt annak alapján mondta, hogy a szabályváltozást eddig ellenző portugál és luxemburgi fél pozitív jelzéseket adott. Ennek értelmében 2010. januárjától hatályba léphet a változás.

A már több mint 2 éve folyó munka eredménye: a társasági adóalap kiszámításának harmonizációját célzó szabályrendszer a jövő év elejére készülhet el. Mivel ennek elfogadásához egyhangú döntés szükséges a 27 tagállam felől, amire nincs esély, az uniós jogrendből következően "megkerülő mód" jön a képbe (az ún. megerősített együttműködés). Ez növeli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés