Előfizetői tartalom

Újabb fontos részletek derültek ki a koalíciós eü-biztosítói modellről (2.)

Portfolio
Nem igaz az, hogy a magánszféra érdektelen maradna a létrejövő egészségügyi biztosítókba való beszállásban, ugyanis az informális beszélgetéseken nagyon is érdeklődők voltak, várják a törvényi szabályozást - jelentette ki a Világgazdaságnak Horn Gábor, az SZDSZ koalíciós egyeztetésért felelős államtitkára. Ezzel azokra a vádakra reagált, melyek szerint a koalíció olyan hibrid modellt alkotott, amely példátlan a világban, emiatt és a szabályozó keretek miatt a magánszféra nem lenne érdekelt beszállni az üzleti lehetőségbe.

Horn jelzése szerint augusztus végére kell kidolgoznia a szaktárcának a biztosítási reform koncepcióját, amelyről ősszel dönt majd a parlament. Az államtitkár az eddig ismert keretfeltételeken felül újdonságokat is jelzett a lapnak: - egyben szerezheti meg a majdan felálló 5-7, kezdetben 100%-os állami tulajdonú biztosítótársaságban az egyenként 49-%-os tulajdoni hányadot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés