Előfizetői tartalom

Pár hónap és 600 dollár alá eshet az aranyár?

Portfolio
A tegnapi 1.9%-os esést követően ma stagnál az arany azonnali árfolyama, így január közepe óta nem látott szinteken tartózkodik. Az elmúlt napok csökkenésében szerepe lehet a holnapi FED kamatdöntés előtti profitrealizálásoknak, a csökkenő olajárnak és azon spekulációknak, miszerint a dollár erősödése megállhat.

A kamatszintek emelkedésétől való félelem a világ meghatározó országaiban az arany, mint alternatív befektetési eszköz árfolyamára negatív hatással van nyilatkozta a marketwatch.com-nak James Moore, a TheBullionDesk.com elemzője. A piac magas likviditásában szerepe volt a tegnap lejáró júliusi arany és ezüst opcióknak is, állítja Mark O'Bryrne, a Gold&Silver Investment igazgatója....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés