Előfizetői tartalom

Módosult a jegybanktörvény - kevesebb alelnök, nincs közgyűlés, igazgatóság

Portfolio
Tegnap este hét óra után az országgyűlés megszavazta a jegybanktörvény módosítását. Eszerint kevesebb alelnök lesz, megszűnik a Magyar Nemzeti Bank igazgatósága és közgyűlése, fokozatosan csökken a monetáris tanácstagok száma, illetve pártok osztozkodhatnak a felügyelő bizottsági helyeken. A törvénymódosítások július elején lépnek életbe.

A törvénymódosítást 207-133 arányban (1 tartózkodás mellett) fogadták el, a módosító indítvány pedig 197-138 arányban (9 tartózkodás mellett) ment át a parlamenten. A főbb változások a következők: - A jelenlegi 3-5 alelnök helyett csak két alelnöke lesz az MNB-nek. (Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a július 2-án, amikor lejár Ademecz Péter és Auth Henrik megbízatása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés