Előfizetői tartalom

Továbbra is lejtőn az amerikai lakáspiac (2.)

Portfolio
A várakozásokkal közel összhangban csökkent az amerikai használtlakások értékesítése. Az előrejelzések nagyjából 20 ezres csökkenést valószínűsítettek, ami teljesült is, a konszenzus feletti számot a megemelt előző havi adat okozta. Májusban a friss számok szerint 5.99 milliós volt az értékesítés évesített üteme, alacsonyabb, mint a megelőző havi 6.01 millió (korábban 5.99 milliót jelentettek). Eközben az eladatlan lakások száma 15 éves csúcsra emelkedett.

Havi szinten 0.3, éves szinten 10.3 százalékkal esett vissza az éves értékesítési ütem, miközben az árak 2.1 százalékkal alacsonyabbak voltak, mint 2006 májusában.Ezzel párhuzamosan az eladásra váró ingatlanok száma havi szinten 5.0, éves szinten 23.5 százalékkal emelkedett, és ezzel 15 éves csúcsra tört. Az adatok jól láthatóan megerősítik, hogy a szektor lejtőn áll....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés