Előfizetői tartalom

Kezet rázott Gyurcsány és Kóka - mi az eü-biztosítási megállapodás lényege?

Portfolio
Több órás tárgyalások után tegnap délutánra megállapodott a szocialista és a szabad demokrata vezetés többek között az egészségügyi biztosítói modellválasztásról. Az egyezség mindkét párt akaratának egyik-másik részét magán viseli. A rögzített kereteket még a koalíciós pártok vezetői testületeinek is szentesíteni kell és a tervek szerint a koalíciós szerződést új melléklettel egészítik ki a tegnap megállapodott számos kérdésről. Az egészségügyön belül eldőlt, hogy 2008. január 1-től 49%-os magántulajdonnal 5 vagy 7 egészségbiztosítási pénztár kezdhetné meg országosan a tagok gyűjtését, egyelőre területi megkötés nélkül. Az is eldőlt, hogy a magántőkével rendelkező pénztárak csak a kiegészítő biztosítási csomagok terén versenyezhetnek. Az is világossá vált, hogy az MSZP akarata szerint később sem szerezhetne többségi tulajdonrészt a magántőke az egészségbiztosítókban.

Arról egyelőre nem született döntés, hogy 6, vagy 12 hónapja legyen a létrejövő 5-7 biztosítónak az ügyfélszerzésre, de arról megállapodtak, hogy 2009 januárjában sorsolással osztják el a biztosítók között a régiókat. Ezt követően az ügyfelek néhány hónapig még átléphetnének egy másik biztosítóhoz. Azokat, akik viszont 2009 elejéig egyik biztosítóhoz sem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés