Előfizetői tartalom

Engedély nélkül maradhat a MÁV

Portfolio
Veszélybe kerülhet a vasúti személyszállítás július elsejével komoly veszélybe kerülhet, sőt akár le is állhat, miután megszűnik a MÁV engedélye - írja a Magyar Nemzet. Hét nappal a határidő lejárta előtt az új leánycég, a MÁV Start, mely a személyszállításért felel majd, még mindig nem adta be kérelmét a hatóság által kért hiánypótlással együtt.

A MÁV Start július elsejével kezdi meg működését, pár nappal ezelőtt pedig beadta működésiengedély-kérelmét. A vasút hivatal (MVH) azt viszont június nyolcadikán sok tényező (például üzleti terv) hiányára hivatkozva elutasította. A társaság közleményében a hiánypótlás gyors elvégzését ígérte, ám egyelőre még nem adtak be új kérelmet. A törvényben hatvan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés