Előfizetői tartalom

Király Júlia: csak egy tényező a béradat a kamatdöntésben (2.)

Portfolio
Óvatosságra intett az euróra való átállás idejét illetően az Országgyűlés költségvetési bizottsága előtti mai meghallgatásán Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank leendő alelnöke. Már lapinterjúkban is hangoztatott álláspontja szerint nem lenne helyes a feltételek teljesítése szempontjából erőltetett euróbevezetést végrehajtani. A Nemzetközi Bankárképző Központ leköszönő vezetője a jegybank függetlensége, illetve az inflációs célkövetés rendszerének megtartása mellett érvelt.

Király Júlia szavai szerint a Brüsszel által is elfogadott konvergenciaprogram végrehajtása mentén eljuthat az ország egy nyugodt euróbevezetési lehetőséghez, majd a megfelelő időpont megválasztásával egyúttal az is biztosítható, hogy a közös fizetőeszközre áttérés ne járjon többlet inflációs hatással. A leendő jegybankalelnök a meghallgatás kapcsán a Reuters...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés