FONTOS Felsőoktatás 2024: kihirdették a felvételi ponthatárokat
 
Előfizetői tartalom

Tömegesen feledkeztek meg az emberek az szja-bevallásról?

Portfolio
Az APEH által idén várt 4.3-4.5 millió személyi jövedelemadó-bevallásból még mintegy félmillió hiányozhat, ami összefügghet azzal, hogy idén a munkáltató már nem volt köteles a munkavállaló helyett elkészíteni a bevallást, így akár tömegesen is megfeledkezhettek a munkavállalók kötelességükről. A Napi Gazdaság információi szerint korábban évente mintegy kétmillió ember helyett számolt el a munkahelye, idén a múlt hét végéig azonban 1 millió 24 ezer magánszemély bevallása jutott el az APEH-hez. Jelentős bővülés viszont már nem várható az utóbbi szám esetében, mivel a havi bevallási határidő június 11-én lejárt.

A fenti számok alapján tehát közel egymillió munkavállalót utasított vissza a munkáltatója az szja-bevallás elkészítésében, bár a lap megjegyzi, hogy ennek pontos módja nem volt szabályozva. Az értesítést akár egy egyszerű szóbeli közléssel is megoldhatták. Így elképzelhető, hogy sokan nem is voltak tudatában, hogy idén már nekik kell elkészíteniük a bevallásukat....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés