Előfizetői tartalom

Rossz hírek az amerikai építőiparból, csökken a réz ára

Portfolio
Lefele vette az irányt a réz árfolyama az ázsiai kereskedés során, miután a második legnagyobb fém fogyasztónál, az amerikai építőipari National Association of Home Builders/Wells Fargo index 1991 februárja óta nem látott mélységbe csökkent a júniusban. A shanghaii tőzsdén a szeptemberi lejáratú réz árfolyama 2.2%-ot esett, míg Londonban 0.7%-os hanyatlás volt tapasztalható.

Az építőipari bizalmi index a májusi 30-as szintről 28-ra csökkent, az 50-es szint alatt a megkérdezettek többsége gyengének értékeli kondíciókat. Mint ismeretes, az építőipari szektor a réz legnagyobb felhasználója Amerikában, egy átlagos ház körülbelül 400 fontnyi rezet használ fel. Az elmúlt heti 5%-os rézárfolyam emelkedés az LME-n (Londoni Fém Tőzsde) a chilei...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés