Előfizetői tartalom

Veres a Fidesz népszavazási kérdéseiről: ellentételezni kellene a hatást, ha... (korr.)

Portfolio
Abban az esetben, ha a Fidesz által szorgalmazott népszavazási kérdésekben a költségvetés számára kedvezőtlen kihatású eredmény születne, akkor azt ellensúlyozni kell - jelezte egy szombati vidéki gazdálkodói fórumon Veres János. A pénzügyminiszter az MTI tudósítása szerint kiemelte: elképzelhetetlen, hogy Magyarország ne teljesítse a konvergenciaprogramban szereplő, 2009-re kitűzött 3 százalékos államháztartási hiánycélt. (A programban 3.2% szerepel a GDP arányában 2009-re. Cikkünk korábbi verziójában 2.7% szerepelt, az a 2010-re célzott érték .)

A tárcavezető jelzése szerint amennyiben egy esetleges népszavazáson születő döntés miatt kiesik a költségvetésből a vizitdíjhoz, a kórházi napidíjhoz és a felsőoktatási részhozzájáruláshoz kapcsolódó, összesen 36 milliárd forintnyi bevétel, akkor ezt valamilyen módon pótolni kell. Ennek módjáról nem tett említést, azt azonban megjegyezte, hogy továbbra is alkotmányellenesnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés