Előfizetői tartalom

Mi a lényege Gyurcsány új eü-biztosítói javaslatának? - Kérdéses áttörés

Portfolio
Sajtótájékoztatón ismertette tegnap délután az egészségügyi biztosítói modellválasztással kapcsolatos, kompromisszumos javaslatnak szánt elképzeléseit Gyurcsány Ferenc. A miniszterelnök azt követően állt elő azzal, hogy van egy harmadik lehetőség is a kényes témában, hogy a két koalíciós párt álláspontja nagy távolságban megrekedt. A ma reggeli lapok beszámolója szerint az SZDSZ határozott előrelépésnek tekinti Gyurcsány javaslatcsomagját, de a konfliktus megoldásáról még nem beszélhetünk. Az SZDSZ ugyanis továbbra sem lát garanciát arra, hogy mitől javulna az ellátás minősége, ha a Gyurcsány által jelzett csillapított verseny alakulna csak ki a biztosítók között.

A kormányfő javaslatának lényege a következő: megmaradna az állami egészségbiztosító, de régiónként olyan pénztárak jönnének létre, amelyekben a magántőke 49% erejéig tulajdont szerezhetne. Ezzel az állami kontroll megmaradna, azaz a csak profitszempontok alapján történő üzletmenet nem kerülne előtérbe. Az egészségpénztárak feladata a betegellátás, a gyógyító...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés