Előfizetői tartalom

Hogyan adózik a magyar? - tények és városi legendák

Portfolio
A Magyarország Holnap versenyképességi kerekasztala látleletet készített a magyar adórendszerről. Ebből kiderül, hogy a más EU-tagországokhoz képest - a fejlettséget is figyelembe véve - valamivel magasabb az adóterhelés, és magas a forgalmi adók súlya. Talán némi meglepetés lehet, hogy a közhiedelemmel ellentétben a munkát terhelő adók tekintetében nem igazán lógunk ki a sorból. A tanulmányt a Pénzügyminisztérium szakértői készítették, ám hangsúlyozták, hogy az írás saját véleményüket tükrözi. (Bakos Péter, Benedek Dóra, Bíró Anikó és Scharle Ágota: A magyar adórendszer hatékonysága.)

Az Európai Unió tagországaiban az adóterhelés és a jövedelemszint között pozitív kapcsolat fedezhető fel, vagyis minél nagyobb az egy főre jutó jövedelem, arányaiban annál többet von el az állam adóbevételek formájában.Magyarországon az EU átlaghoz képest magasabb az indirekt adóbevételek aránya, ám ez nem kirívó a szegényebb és az új EU-tagállamok között - állapítják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés