Előfizetői tartalom

Veres: számoltunk a nyugdíjterhekkel az új deficitadatban, egyelőre változatlan finanszírozási terv (3.)

Portfolio
"Minden számításunk azt igazolja, hogy nem lesz több, mint 6.4%-os a hiány" (idén a GDP arányában) - jelentette be a mai kormányszóvivői sajtótájékoztatón Veres János pénzügyminiszter azt követően, hogy az Európai Bizottság ma közzétette az áprilisi konvergenciaprogramunk értékelését. Mint ismert: múlt pénteken egy lapinterjúban és most hétfőn a kormányfő az évértékelő prezentációban idénre már csak 6.4%-os GDP-arányos deficitprognózist jelzett, míg az áprilisi konvergenciaprogram frissítésben még 6.6%-os érték szerepelt. A 6.4%-os értéknek a PM általi "megerősítése" a ma délutáni programra várható volt.

Kapcsolódó cikkünk2007.06.13 12:57 Almunia: úton vagyunk a hiánycsökkentésben, látnak még kockázatokat (3.) A portfolio.hu kérdésére, mely szerint a 6.4%-os új eredményszemléletű deficitcél már figyelembe veszi-e a svájci indexálásból adódó, novemberben esedékes többlet nyugdíjkifizetési kötelezettséget, Veres igennel válaszolt. Úgy fogalmazott: "lesz Magyarországon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés