Előfizetői tartalom

Ma már lesz kapaszkodó? (USA-előzetes)

Portfolio
Ma kezdődik meg az amerikai inflációs statisztikák megjelenésének háromnapos sorozata, fél háromkor válik publikussá a legfrissebb importár-emelkedés. Ezzel egy időben egy másik komoly piacmozgató erővel rendelkező jelentést tesznek közzé, a kiskereskedelem áprilisi alakulását. Késő este érkezik a Fed aktuális hangulatjelentése, ez már hazai szempontból inkább a holnapi kereskedésre lehet hatással.

Ugyan az Egyesült Államokban az import az inflációs összképben aránylag kis súllyal szerepel, a havi folyamatok szempontjából indikatív statisztikáról van szó, hiszen az olajárnyomás mértékét elsőként tükrözi. Májusban az energiaárak csak minimálisan emelkedtek, ennek megfelelően a várakozások szerint az előző havi 1.3 százalékról 0.2 százalékra süllyedhet az importinfláció.A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés