Előfizetői tartalom

Mikor jönnek a nyugdíjreform további lépései? Hogyan tovább a rokkantnyugdíjazásban? (2.)

Portfolio
Többek között a nyugdíjkorhatár, az indexálás és az előrehozott nyugdíj kérdésében (paramentrikus tényezők) "még ebben a ciklusban tételes válaszokat kell adni" - jelentette ki a mai kormányszóvivői sajtótájékoztatón a portfolio.hu nyugdíjreform folytatásának időzítésével kapcsolatos kérdésére Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter. További konkrétumokat nem mondott, csupán azt tette hozzá, hogy az ún. paradigmatikus kérdésekről (a nyugdíjrenform szerkezetéről) azt követően születhetnek (vélhetően nem ebben a ciklusban) meg a döntések, amikor "kihordja őket a szakma".

Arra is rákérdeztünk, hogy a Nyugdíj és Idősügyi Kerekasztal elé a minap letett szakmai anyag azon javaslatával, hogy mintegy 150 ezer embernek lehetővé kellene tenni az állami nyugdíjrendszerbe való visszalépést. A miniszter úgy reagált, hogy "a kormányzati szakmai tervek között nem szerepel ilyen javaslat".Kapcsolódó cikkünk2007.06.06 09:20 150 ezren buktak a nyugdíjreformon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés