Előfizetői tartalom

Visszavágták a magyar GDP-t és a beruházást! (2.)

Portfolio
Második, részletes GDP-statisztikájában lefelé módosította a főbb számokat a Központi Statisztikai Hivatal. A bruttó hazai termék éves bővülése (naptárhatással korrigálva) 2.8 százalékos volt az első negyedévben, 0.2 százalékponttal kisebb, mint amit a korábbi gyorsbecslés alkalmával jelzett a KSH. A beruházások nem 0.8 százalékkal növekedtek, ahogy az előzetes adatok mutatták, hanem 2.3 százalékkal csökkentek.

A bővülés negyedéves alapon 0.6 százalékos volt. 2001 óta, amióta a mostanihoz hasonló módszertannal készül a GDP, sem ez, sem az éves 2.8 százalékos dinamika nem volt még ennél alacsonyabb. A lassulás nem meglepetés, sőt a mostani számok jobban illeszkednek a gazdaságról alkotott képünkbe, mint a korábbi, magasabb GDP-növekedést sugalló adatok.A növekedés húzóereje...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés