Előfizetői tartalom

Ki hogyan szavazott a monetáris tanácsban?

Portfolio
Ma délután kettőkor derül ki, hogy miként alakult ki a szoros szavazati arány a monetáris tanács legutóbbi ülésén. Emlékezetes, hogy májusban a kedvező inflációs alappálya ellenére sem kezdett bele a kamatcsökkentésbe a jegybank - elsősorban a folyamatot övező jelentős bizonytalanság miatt. A szavazati arányok 6-4-1 formában alakultak, nagy rejtélyek már nincsenek, hogy ki miként voksolhatott.

A portfolio.hu információi szerint az 50 bázispontos kamatcsökkentésre Bánfi Tamás szavazott, aki már egy hónappal korábban is megkezdte volna kamatcsökkentési sorozatot (igaz, előtte meg a szigorításra szavazott). A többségbe kerülő hat héja személye is nagyjából ismert. Simor András MNB-elnök mellett a három alelnök, Ademecz Péter, Auth Henrik és Karvalits Ferenc szavazhatott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés