Előfizetői tartalom

Rossz hírt kaptak a szerdai EKB-kamatemelésre várók, de...

Portfolio
3 éve legalacsonyabb volt áprilisban az ipari termelői árak éves szintű növekedési üteme az eurózónában az Eurostat mai adatközlése alapján. Ez első ránézésre igen rossz hírnek számít az Európai Központi Banktól szerdán újabb kamatemelésre számító befektetők számára. Részletesebb szemügyre vétel esetén azonban láthatjuk, hogy bizonyára nem marad el a monetáris szigorítás, melyet az ősszel akár további hasonló lépés is követhet.

2.4%-kal nőttek az év negyedik hónapjában az ipari termelői árak az eurózónában éves szinten a márciusi 2.8% után (eredeti adat: 2.7%). A főindex lassulása elsősorban az energiaáraknak volt köszönhető, melyek áprilisban éves szinten 0.7%-kal csökkentek a márciusi 0.9%-os emelkedés után. A volatilis élelmiszer- és energiakomponensek nélkül a termelői árak éves növekedési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés