FONTOS Felsőoktatás 2024: kihirdették a felvételi ponthatárokat
 
Előfizetői tartalom

IMF: 40-45%-ra kellene csökkenteni az állami újraelosztás mértékét

Portfolio
Fájdalmasak, de szükségesek voltak a magyar fiskális konszolidáció eddigi lépései, és a Nemzetközi Valutaalap üdvözöli az eddigi eredményeket - fejtette ki egy gazdasági konferencián Budapesten tartózkodva a John Lipsky, az IMF első vezérigazgató-helyettese. A nemzetközi pénzügyi szervezet szerint a jelenlegi 50% körüli GDP-arányos állami újraelosztási mértéket 40-45% közöttre kellene szorítani, melyhez számos lépésre lenne még szükség, elengedhetetlenül fontosak a reformok, amelyek új határokat húznak a köz- és magánszféra között, az oktatás, a nyugdíj vagy az egészségügy területén. Az MTI tudósítása szerint az IMF szakértője a teendőkkel kapcsolatos menetrend fontosságát hangsúlyozta.

A pénzügyi szervezet vezető beosztású munkatársa szerint adóreformra valóban szükség van Magyarországon, de ennek végrehajtása előtt szükséges a költségvetés stabilizálása. A vezérigazgató-helyettes úgy látja: szükség van az adóalap szélesítésére, azaz többen kell, hogy adót fizessenek. Emellett szükség lenne a mentességek, kedvezmények nagy számának csökkentésére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés