Előfizetői tartalom

Mikor lesz eurójuk a románoknak?

Portfolio
A 2004-ben csatlakozott tíz EU-tag közül az eltelt három év során csupán Szlovénia tudott az euróbevezetésig eljutni. Mindez fontos tanulság Bulgária és Románia számára, akik idén év elején váltak az Európai Unió tagjává. Jelen pillanatban e két ország eltérő eurócsatlakozási menetrenddel tervez, annak ellenére, hogy egyszerre csatlakoztak. A kilátásokról Bilek Péter, az ICEG European Center szakértője ír.

Bulgária 2010: euró az EU perifériáján?. Bulgária a balti államok (2004-es csatlakozás utáni) példáját kívánja követni és még az idei nyár elején be szándékozik lépni az ERM II rendszerbe. A bolgár tervek szerint 2008-2009-ben teljesíthetőek lesznek a kritériumok, és így 2010-ben bevezethető lesz a közös európai valuta a délkelet-európai országban. Ha megnézzük...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés