Előfizetői tartalom

Váratlanul nagy javulás az amerikai fogyasztói bizalomban - erősödik a dollár (3.)

Portfolio
Míg a piac csak enyhe emelkedést várt májusban a Conference Board által számított fogyasztói bizalomban, addig a tényadat jelentős javulást mutatott, és az áprilisi felülvizsgált szám is a korábban ismertnél kedvezőbb hangulatra utalt. Figyelmeztető jel lehet a Fed és így a piac számára is, hogy a fogyasztók inflációs várakozása egy éves csúcsra nőtt.

Májusban 108.0 pontra emelkedett a kiemelt figyelemmel követett fogyasztói bizalmi index az áprilisi felülvizsgált 106.3 pontról, míg az eredeti adat 104.0 pontot jelentett. A piac májusra 104.5-105 pont körüli értékre számított.A váratlanul nagy index-emelkedés mögött a kedvező üzleti környezet miatti viszonylag jó munkaerőpiaci fejlemények, illetve a részvénypiaci szárnyalás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés