Előfizetői tartalom

Bedurvul a helyzet a hét második felében

Portfolio
Míg a csonka hét első felére inkább az állóvíz lehet majd a jellemző a pénz- és tőkepiacokon, addig csütörtökön és pénteken "bedurvul" a helyzet: talán még soha nem látott "adatinvázió" ér el bennünket, elsősorban az Egyesült Államok felől. Hazánkban a következő négy nap során megjelenő adatokból, jelentésekből piaci szempontból elsősorban a csütörtöki első negyedéves beruházási és munkanélküliségi statisztikákra, valamint a közpénzügyi reformról megrendezésre kerülő konferenciára érdemes figyelni. Régióban ma a szlovákok, holnap a lengyelek döntenek az irányadó kamatról, míg pénteken e két ország első negyedéves GDP-növekedési jelentései lényegesek.

A fejlett piaci adatáradat közül kiemelendő a ma délutáni amerikai fogyasztói bizalmi index, a holnap este megjelenő rövidített jegyzőkönyv a Fed legutóbbi kamatdöntő üléséről. Csütörtökön megtudhatjuk, hogy továbbra is 2% alatt maradt-e májusban az eurózóna éves harmonizált fogyasztói áremelkedési üteme, míg valószínűleg még kedvezőtlenebb növekedési adat lát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés