Előfizetői tartalom

Két rossz hír az amerikai ingatlanpiacról (2.)

Portfolio
A tegnapival gyökeresen ellentétes adatok érkeztek az Egyesült Államokból. Amíg ugyanis az újlakások kereskedelmében 16 százalékos ugrást mutattak a számok tegnap, ma várakozásoknál nagyobb mértékű visszaesést láthatunk az amerikai használtok értékesítésében áprilisban. Ezzel négy éves mélypontra került az eladási statisztika. Ezzel párhuzamosan az értékesítésre váró lakások száma 15 éves csúcsra ugrott, jelezve, hogy az ingatlanpiaci korrekció enyhülésével kapcsolatos piaci optimizmus talán túlzott volt tegnap.

2.6 százalékkal esett vissza a használt lakások értékesítésének éves üteme a tengerentúlon. Az évesített mutató értéke így 599 ezerre esett, négy éve legalacsonyabb szintjére. Ez messze alatta van az elemzők által előrejelzett 611 ezres eladási ütemnek, ami 0.2 százalékos csökkenést jelentett volna áprilisban. A tavaly év elején megindult lejtő jól látható abban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés