Előfizetői tartalom

Elmaradt az új csúcs a német konjunktúraindexben, de... (2.)

Portfolio
Az áprilisival egyező szinten, 108.6 ponton áll májusban a legfontosabb német konjunktúramutató értéke - tette közzé a müncheni Ifo intézet. A piac enyhe emelkedést várt a negyedik hónapi érték után, mellyel új történelmi csúcsot ért volna el az index. Mindesetre a 108.6 pontos szint is kifejezetten kedvező német konjunkturális helyzetet és kilátásokat tükröz. Utóbbira bizonyíték, hogy az elkövetkezendő hat hónapra vonatkozó várakozások alindexe az áprilisi 104.3 pontról 104.8 pontra emelkedett. A jelenlegi helyzetmegítélés alindexe viszont a minimálisan lefelé módosított áprilisi 113.1-ről 112.5 pontra süllyedt.

Ma reggel tette közzé a statisztikai hivatal a felülvizsgált első negyedéves német gazdasági növekedési jelentést. Eszerint az előzetes adattal egyező mértékben, 3.6%-kal nőtt a német gazdaság munaknaptényezővel kiigazítva éves szinten. Negyedéves alapon ez dinamikus, 0.5%-os bővülést jelent, melyben a legfontosabb húzóerő a beruházások alakulása és a készletemelkedés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés