Előfizetői tartalom

Brutális reálbércsökkenés mellett megállt a kiskerforgalom csökkenése az év elején! (2.)

Portfolio
Míg a reálbérek márciusban 6.5%-kal estek az előző év azonos időszakához képest, addig a kiskereskedelmi forgalom csupán 0.5%-os mérséklődést mutatott a KSH mai adatközlése szerint. A januári 0.4%-os és februári 0.1%-os csökkenés után márciusban már csak stagnált a kiskereskedelmi forgalom volumene az előző hónaphoz viszonyítva, ami arra utal, hogy az év elején a brutális reálbércsökkenés mellett megállt a kiskereskedelmi forgalom mérséklődése. Ez erőteljes lakossági fogyasztássímítást tükröz, ami a megtakarítási hajlandóság további csökkenését jelenti. Erre a jegybank első negyedéves pénzügyi számlák statisztikája már rámutatott a múlt héten.

Kapcsolódó cikkünk2007.05.17 08:00 Hiába a megszorítások: megingathatatlan a lakossági hitelfelvételi kedv A kép árnyalásaként meg kell jegyeznünk, hogy éves szinten 0.5%-kal csökkenő kiskereskedelmi forgalomra (március) a 2000-es években még volt példa. Az első negyedévben 7%-kal csökkentek a reálkeresetek a KSH múlt heti adatközlése szerint, emellett a 0.3%-os kiskereskedelmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés