Előfizetői tartalom

Megemelt inflációs prognózis, elmaradt kamatcsökkentés - mit mondanak az MNB szakértői?

Portfolio
A várt enyhe, 0.1-0.2% pontos csökkentéssel szemben emelte 2008-as feltételes előrejelzését az éves átlagos inflációra és maginflációra az MNB stáb a hétfőn megjelent inflációs előrejelzésben. Ez elsősorban az érdemben emelt olajár-prognózissal függhet össze, és ez magyarázhatja, hogy miért maradt el a piac kisebb része által várt első kamatcsökkentés a Monetáris Tanács részéről. Az MNB-stáb most először adott előrejelzést 2009-re, mely azt mutatja, hogy az inflációs hullám addigra már teljesen elvonulhat: a középtávú 3%-os inflációs cél alá süllyedhet éves átlagban a pénzromlás üteme.

Az Inflációs Jelentés részleteiről kérdezhetik olvasóink a készítőket a portfolio.hu fórumában. A stáb tagjai 14:00 órától válaszolnak a beérkezett kérdésekre. Fórum Inflációs jelentés info

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés