Előfizetői tartalom

Magyar export: annyira mégsem dübörög?

Portfolio
A kivitel gyors növekedése mellett néhány kedvezőtlen tendenciára is felhívják a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank szakértői, akik a külkereskedelem fejlődését vizsgálták. A leginkább figyelmeztető, hogy térségben nálunk a leglassabb az export szerkezetátalakulása. Ezzel állhat összefüggésben az is, hogy a relatív exportárak is csökkentek.

Az utóbbi két évben a kedvező európai konjunktúrához kapcsolódva a visegrádi négyek exportteljesítménye igen kedvezően alakult. 2006 végén - 2007 elején az áruk és szolgáltatások exportvolumenének növekedése a régióban átlagosan 20 százalék körüli szintre gyorsult. Ezen belül is a magyar exportnövekedés a szlovákiai után a második leggyorsabbnak bizonyult - állapítja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés