Előfizetői tartalom

GKI: várhatóan nem változik az árfolyamrendszer

Portfolio
A magyar gazdaságban 2006 közepe óta gazdaságpolitikai-egyensúlyi fordulat zajlik - áll a GKI elemzésében. 2007 tavaszára a GKI szerint egyértelművé vált, hogy a fordulat jó irányú (a külső és a belső pénzügyi egyensúly jelentősen javul), ugyanakkor számottevő feszültségekkel és több területen (növekedés, infláció, munkanélküliség) elkerülhetetlenül romló mutatókkal jár. A költségvetési konszolidáció fájdalmas, de eredményes. Az állami tevékenység megkezdődött átfogó reformja még nagyon töredékes, egyes társadalmi rétegek vélt vagy valós érdekeivel ütközik és számos kisebb-nagyobb technikai-politikai hibával terhelt. Eközben az EU-ban nem lankad a konjunkturális élénkülés, a német gazdaság kifejezetten robosztus növekedést produkál. A közép-európai országokban részben erre, részben a belföldi fogyasztás ugrásszerű emelkedésére épülve látványos növekedés-gyorsulás megy végbe. Magyarország a szükségszerű kiigazítás miatt most kimarad ebből, bár az exportképes ágazatok eredményesen kihasználják a konjunktúrát - állítja a GKI.

Az alábbiakban a GKI részletes elemzése olvasható: Még mindig nagy a hiány Az államháztartás hiánya még mindig nagy, de a deficit minden hónapban kedvezőbb a PM prognózisánál. Az ipar az első negyedévben alig lassult, termelése közel 9%-kal emelkedett. Az építőipari termelés növekedni kezdett. A külkereskedelmi forgalom dinamikusan bővült, hiánya az előző évihez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés