Előfizetői tartalom

Majdem egy nyugodt hét elé nézünk

Portfolio
A mai magyar és négy fejlett piaci makroadatot leszámítva igazán nyugodt hét elé nézhetnénk, ha csak a várható makrogazdasági közzétételeket nézzük a következő öt napra. Amint már saját felmérésünkben is felhívtuk rá a figyelmet, egyáltalán nem lefutott a mai kamatdöntés kimenetele hazánkban, a piac régóta nem tapasztalt megosztottságot mutat a kamatszint 8%-on tartás és annak 25 bázisponttal történő csökkentése között. A kamatdöntés mellett a friss inflációs jelentés is napvilágot lát, melyből várhatóan megismerhetjük a jegybanki stáb álláspontját a gazdaság fehéredési folyamatának mértékéről, és ennek a bérekre gyakorolt hatásáról.

A régióban lényeges, potenciálisan piacbefolyásoló makroadat nem lát napvilágot. A fejlett piacokon a befektetők a kedden megjelenő májusi ZEW német gazdasági hangulat-index, illetve a csütörtöki Ifo üzleti környezet-index szintén májusi értékére figyelnek. Csütörtökön emellett lényeges lesz még a használt lakások legfrissebb amerikai értékesítési adata, melyet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés