Előfizetői tartalom

Csapdahelyzetbe kerülhet az MNB - mi lehet a kiút?

Portfolio
Az elmúlt hónapokban, részben a vártnál kedvezőbben alakult államháztartási hiány miatt, csökkent a forinteszközöktől elvárt kockázati prémium, amely miatt a forinteszközök iránt erősödő kereslet könnyen a forint ingadozási sávja erős szélének közelébe viheti a forint árfolyamát, és az inflációs cél feladására kényszerítheti a jegybankot - hívják fel a figyelmet májusi Makro Monitorjukban az OTP Bank elemzői. Megítélésük szerint a fenti esetleges kimenetel akkor kritikus, ha a középtávú inflációs kilátások nem egyértelműek, ezért röviden sorra vették a lehetséges kimeneteket.

1.A várható inflációt övező bizonytalanság óvatosságra késztetheti az MNB-t Az infláció ugyan áprilisban túljutott idei tetőpontján, a monetáris politika számára releváns középtávú kilátások szempontjából azonban még nem tisztult le teljesen a kép: a versenyszektor vártnál magasabb bérnövekedése miatt a fogyasztó árindex a jegybank inflációs célsávjának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés