Előfizetői tartalom

Sell in May? - Elszakadt egy húr a fémek piacán

Portfolio
Tegnap tizenegy hónapja nem látott 5% feletti hanyatlást szenvedett el a réz árfolyama a Londoni Fémtőzsdén, mely mögött nem kétséges, hogy nagy befektetési alapok eladásai állhattak. Egyesek szerint a második félévben a réz iránti kínai kereslet növekedése lassulhat, mely profitrealizálásokat váltott ki a piacon. Az International Copper Study Group a tegnapi ismertette a réz piacán várható kereslet-kínálat idei és jövő évi alakulását, melyre érdemes lehet vetni egy pillantást.

Kína az első negyedév során rekordmértékű rezet importált, áprilisban a behozatal értéke 17.1%-kal emelkedett az egy évvel korábbi szintekhez képest. Ez felélesztette azon spekulációkat, melyek szerint az ország elégséges mértékben halmozott fel a fémből, hogy rövid távon ellássa magát, így a második félévben csökken az irányából érkező kereslet. Egyes elemzők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés