Előfizetői tartalom

Nem boldogok az elemzők a béradatok láttán (2.)

Portfolio
Márciusban a bruttó bérek éves szinten 8.4%-kal emelkedtek a februári 5.7% után, ezen belül a magánszektorban 10.2%-kal az előző havi 7.9% után. Az inflációs folyamatok szempontjából kiemelt jelentőségű, bónuszfizetésektől megtisztított rendszeres juttatások 11.6%-kal nőttek a februári 10.5% után. A reálbérek az idei első negyedévben 7%-kal zuhantak. Az adatok a jövő hétfői kamatdöntésre bizonyára hatást gyakorolnak. Az alábbiakban a márciusi béradatokra érkezett elemzői reakciók rövidített verzióját olvashatják, a teljes verzió a portfolio.hu angol oldalán található.

A 8.4%-ra ugró éves bruttó bérnövekedési ütem alapján igencsak nehéz lenne megindokolni egy jövő hétfői kamatcsökkentést - véli Nigel Rendell, a Calyon londoni elemzője. Õ továbbra is arra számít, hogy május 21-én még marad a 8%-os kamatszint, és csak 1-2 hónap múlva következik be az első vágás. A mai béradatok kellemetlen meglepetésnek számítanak, amelyek a gyengébb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés