Előfizetői tartalom

Egy éves mélyponton az amerikai elbocsátási statisztika (2.)

Portfolio
Váratlanul tovább esett az elbocsátások száma az Egyesült Államokban a múlt héten. A 19. héten a munkaügyi minisztérium közlése szerint 293 ezren fordultak első ízben munkanélküli segélyért, ötezerrel kevesebben, mint egy héttel azelőtt. Ez újabb négy hónapos mélypontnak számít, és lehúzta a négyhetes mozgóátlagot egy éve nem látott szintre.

Két héttel ezelőtt 298 ezer kérelem érkezett első munkanélküli segély folyosításáért, minimálisan több, mint az eredetileg jelentett mennyiség. Az elbocsátásra jól utaló indikátor így már sorozatban ötödik hete esik, aminek köszönhetően a négyhetes mozgóátlag 305,500-ra szállt. Utoljára 2006 április második hetében volt alacsonyan a mutató, ami a heti ingadozást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés