FONTOS Felsőoktatás 2024: kihirdették a felvételi ponthatárokat
 
Előfizetői tartalom

Hogyan menekülhetnek meg a vagyonosodási vizsgálat alá vontak?

Portfolio
Mivel az APEH a vagyonosodási vizsgálat során azt is bevonja az ellenőrzésbe, akitől az eredetileg ellenőrzött személy szerint a kölcsön származik (és állítása szerint a kölcsön okozta a vagyongyarapodását), ezért egyre több vagyonosodási vizsgálat alá vont személy jelöl meg vagyonosodása forrásaként offshore céget. Erről ugyanis a az adóhatóság nem tud információt szerezni - írja a Napi Gazdaság.

A lap emlékeztet arra az APEH-gyakorlatra, mely szerint az adóhatóság a kölcsönszerződés állítását akkor fogadja el, ha azt közokiratba foglalták és az ügylethez kötődő pénzmozgás bankszámlán történt. Pusztán egy kölcsönszerződés nem alkalmas hitelt érdemlően alátámasztani, hogy az ügylet ténylegesen megvalósult. Nem árt, ha egy közjegyző azt is igazolja, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés