Előfizetői tartalom

Vártnál kevesebb tőke folyt be az Egyesült Államokba (2.)

Portfolio
Márciusban 45.0 milliárd dollárnyi portfoliótőke áramlott be az Egyesült Államokba, jóval kevesebb, mint a felfelé módosított februári 101.5 milliárd. Hosszú lejáratú amerikai értékpapírokból külföldiek 67.6 milliárd dollárnyit vásároltak, kicsivel az elemzők által előrejelzett mennyiség alatt. A külkereskedelmi hiányt így is fedezi a tőkebeáramlás.

Az egy hónapon túli lejáratú kereskedés (az adatközlő ezt kategorizálja hosszú távúnak) emelkedett a megelőző havi 58.1 milliárdhoz képest. Az amerikai pénzügyminisztérium közlése szerint az államkötvények keresletében tapasztalták a legnagyobb megugrást márciusban. Közel kétszer akkora mértékben vásároltak külföldiek állampapírt, mint egy hónappal azelőtt. Mint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés