Előfizetői tartalom

2012-es euró-bevezetést akarnak a csehek, kik követik Szlovéniát?

Portfolio
2012. január elsejét tervezi euró-bevezetési céldátumként megnevezni Csehország - mondta el egy múlt heti EU miniszteri ülésen a cseh pénzügyminiszter. Miroslav Kalousek egyúttal felszólította a cseh kormányt, hogy augusztusi ülésén hivatalosan is rögzítse ezt az időpontot. A 2012-es dátum összhangban van a piac várakozásaival, mint ahogy az a fejlemény is, hogy az Európai Bizottság tervezete zöld utat adna a következő hetekben a máltai és ciprusi 2008. eleji euró-bevezetési terveknek. Ezzel tehát a két szigetország tudná követni Szlovéniát a közös pénz bevezetésére vonatkozó versenyben.

A cseh euró-bevezetés fenti határidőre való bekövetkeztére jelenleg a legnagyobb veszélyt az államháztartási hiány 3% alá csökkentése jelenti. A néhány héttel ezelőtt bejelentett kormányzati hiánylefaragási szándék ereje csökkenni látszik a különféle módosító javaslatok megfogalmazása tükrében. Akkor Mirek Topolanek kormányfő többek között a társasági adókulcs...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés