Előfizetői tartalom

Váratlan visszaesés az amerikai kiskereskedelmi forgalomban (2.)

Portfolio
Csökkent az amerikai kiskereskedelmi forgalom áprilisban leginkább a magasabb üzemanyagáraknak és a lakáspiaci korrekciónak köszönhetően. Áprilisban a teljes értékesítési volumen 0.2 százalékkal esett vissza, míg az autóipari termékek nélkül a márciusi szinten maradt. A konszenzus 0.4 százalékos emelkedés volt a teljes indexre és 0.2 százalék a magindikátorra.

A fogyasztók kedvét egyaránt vette el az üzemanyagok látványos drágulása, valamint az ingatlanpiacon látható esés. Utóbbi a jelzáloghiteleken, előbbi a növekvő autó fenntartási díjakon keresztül csökkenti a rendelkezésre álló jövedelmet. Az összképet kissé javítja, hogy a márciusi számokat felfelé módosították a statisztikusok, így a harmadik hónapban 0.7 százalékkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés